Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 21 – 27 грудня 2020 року

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 21 – 27 грудня 2020 року: 37 – 38 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ціни на свиней в світі продовжують знижуватися і поточного тижня, зокрема в ЄС були від 0,7 до 1,2 євро/кг живої маси, без ПДВ.

Ринок, а саме попит і пропозиція на свиней, купівельна спроможність населення і далі тиснуть на ціну на свиней в Україні, ймовірно, відбудеться зменшення ще на 1 грн/кг. Причини зниження цін:

▪️ Надлишок пропозиції свиней на ринку 

▪️ Подальше значне зниження ціни на свинину в ЄС

▪️ Низька купівельна спроможність населення в Україні

▪️ Зниження ПДВ на живих свиней з 20% до 14%

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Верховною Радою України був прийнятий Закон про зниження ПДВ з 20% до 14% на окремі види сільгосппродукції. Це може призвести до подорожчання м’яса та виробів з нього для населення на 6-10% або зниження закупівельних цін на 6%, оскільки додаткові 6% податку на додану вартість замість виробників повинні будуть сплачувати переробники.

Виробникам слід швидко адаптуватись до змін на ринку та знижувати собівартість. В 2021 році собівартість вирощування свиней при цінах на зернові і білкову групу на грудень 2020 року має бути на рівні 36 грн/кг. Але у багатьох свинокомплексів вона вже 45 грн/кг і більше.

world-pig-prices_en_13

Через АЧС та Covid-19 у Німеччині, зберігається тенденція до зниження цін у ЄС. Як зазначалось раніше, зниження цін на свинину у Європейському Союзі буде впливати на ціни в Україні, особливо з січня із поновленням квот на безмитний імпорт дешевшої свинини з ЄС.

Німеччина і далі закликає Китай до послаблення заборони на ввезення німецької свинини.

 

Ціни на свиней в Бразилії продовжують стрімкий спад цього тижня, але й досі залишаються вищими, ніж у ЄС, США та Канаді.

Динаміка світових цін цього тижня:

Новини

журнали

Замовити дзвінок

Ім’я

Телефон

E-mail

Повідомлення надіслано
Наш менеджер зв’яжеться Вам в найближчий час